Любимо Україну! Пам’ятаємо Шевченка!

В особливу березневу пору, коли тануть сніги і на рясті засяє веселка, ми традиційно відзначаємо шевченківські дні. Тож це якнайкращий період аби вшанувати безсмертне Тарасове слово, що руйнує духовні кайдани, будить приспану волю і пророчо звучить крізь століття.
12 березня 2019 року в Долинянському НВК відбулося літературно-мистецьке свято під назвою “Вклонімося Великому Кобзарю!”, яке підготували учні 7-го класу під керівництвом класного керівника Попович Надії Петрівни.
Розпочалося дійство із виступу Попович Н. П. Вона наголосила на тому, що для кожного покоління Шевченко є чимось особливим, як сила, як мудрість, як поезія, як дух. Адже саме з цим іменем сьогодні на всій планеті ідентифікується Україна та українці.
Далі учні вміло поєднували розповідь про долю Шевченка з долею України, якою нині стурбований увесь свідомий патріотичний люд.
Вони читали вірші, присвячені Шевченку, а також декламували вірші самого поета. Прозвучали такі поезії, як “Розрита могила”, “Мені однаково”, “Минають дні, минають ночі”, “Думи мої,думи мої”, “Учітеся, читайте”, уривок з “Кавказу”, котрі не втрачають своєї актуальності та значущості і в наш час, бо завжди доречні.
Яскравим акцентом свята стали пісні на вірші Великого Кобзаря у виконанні учениці 7-го класу Молдован Анастасії.
Учні також оформили книжкову виставку під назвою “Для нас Шевченко-Україна:і самостійна і єдина”
На завершення свята всі присутні спільно із учасниками виконали безсмертний “Заповіт”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*