«Село з гори – мов череда на паші…», або в обіймах Долинян

23 листопада вчителі та учні Долинянського НВК мали можливість познайомитись з Лесею Низовою – донькою талановитого письменника, патріота, журналіста, публіциста, перекладача, громадського діяча – Івана Низового.  Приємні враження про зустріч залишилися не лише у наших серцях, а і в душі самої Лесі Низової:

«Донедавна про село Долиняни Городоцького району Львівської області я дізнавалася з різних інформаційних джерел, які розповідали про його мешканців та їх діяльність, а особливо досягнення учнівського та педагогічного колективів Долинянського навчально-виховного комплексу в громадському й культурно-мистецькому житті Городоччини та за її межами.

Отже, 23 листопада 2018 року через скло авто під керуванням турботливої й чуйної Анжели Дмитрів педагога НВК я вже милувалася краєвидами маловідомого мені напрямку Городоцького району, і зокрема місцинами, прилеглими до села Долиняни.

Приміщення Навчально-виховного комплексу виявилися не тільки теплими й затишними, а й оформленими відповідно до сучасних вимог щодо навчально-виховного процесу. Усі стенди, мистецько-культурні, так би мовити, куточки НВК свідчать про пріоритетність патріотичного виховання учнів та врахування, розвиток і заохочення кожної дитини стосовно її особистісних якостей, талантів і потреб.

На літературний вечір-зустріч прийшли учні 2 – 9-х класів та педагоги  навчально-виховного комплексу.

Головною ведучою зустрічі була її ініціатор та автор сценарію її проведення учитель української мови і літератури Анжела Дмитрів. Захід було побудовано з урахуванням важливих і знакових у становленні особистості Івана Низового віх його біографії з акцентуванням на головній меті життя й творчості письменника – служінні людям та Україні.

Літературна зустріч проходила невимушено й комфортно для всіх учасників і присутніх. Кожен представлений слайд, що відбивав той чи інший етап життя і творчості Івана Низового, супроводжувався розповіддю Анжели Дмитрів і декламуванням учнями його поезій.

Хочу зазначити, що протягом усього творчого заходу мали змогу долучатися до спільної презентації своїми думками й доповненнями, декламуванням творів Івана Низового директор  Долинянського НВК Леся Кішко і я, і це справді була цікава, повторюсь, невимушена зустріч !!!!»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*