Не підкорені у 33-му – непереможні сьогодні

Пам’ять – нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Без болю не згадати страшні муки і переживання українського народу у 32-33 роках ХХ століття. Ще довго-довго з покоління в покоління будуть передавати батьки синам і дочкам, а ті своїм дітям спогади про тих, хто залишив земне життя у пекельних муках. І сьогодні боляче ступати стежками цієї жахливої трагедії.

Кожного року наприкінці листопада Україна вшановує пам’ять жертв голодомору. 24 листопада учні Долинянської ЗОШ  І-ІІ ст школи взяли участь у акції «Запали свічку». Перед учнями виступила вчитель історії Бочуляк М.Д, яка розповіла присутнім про найжорстокіші часи України – 1932-1933 рр. Учні розказали ряд віршів про цей період, зачитали спогади очевидців про страшний голод, взяли участь в акції « Незабудки пам’яті». В кінці виступу  присутні хвилиною мовчання вшанували всіх загиблих у 1932-1933 рр.

Спогад про ті трагічні роки в Україні- незагоєна рана та пекучий біль. Тож пам’ятаємо про свою історичну відповідальність перед тими, хто ліг в українську землю у часи великого голоду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*